Fluvius fietst de zomer in!

Jij doet toch ook mee!?

We kondigden het al aan: bij Fluvius fietsen we heel de zomer om onze derde verjaardag in de bloemetjes te zetten. Na de vorige twee verjaardagsritten voor wielerliefhebbers, introduceren we dit jaar de fietszomer voor alle collega’s. In elke provincie kun je tussen 1 juli en 15 september twee bewegwijzerde fietsroutes verkennen met je gezin, collega’s en/of vrienden.

 

Echt iedereen kan mee! Je hoeft geen doorwinterde sportman of -vrouw te zijn om deel te nemen.

 

Twee lussen per provincie

Het is de bedoeling om zoveel mogelijk Fluviussers al fietsend het Vlaamse land te laten verkennen.

Daarom hebben de collega’s van de Fluvius-fietsclub in elk van de vijf provincies twee lussen met bewegwijzerde fietsroutes uitgestippeld. Zo kan iedereen relatief dichtbij huis vertrekken.

De twee routes vertrekken telkens vanaf hetzelfde startpunt. Samen zijn ze goed voor ongeveer 130 km fietsplezier. Jij kiest zelf of je voor 80 km of voor 50 km gaat. Wil je een kortere afstand fietsen? Verken dan een deel van een lus en kort de route in via het netwerk van de fietsrouteknooppunten. Krijg je er geen genoeg van? Uiteraard kun je ook beide lussen combineren en kan je voor de volle 130 km gaan.

Wens je de routes; stuur een mail naar sport@leieschelde.be en we sturen die direct op.

Om er zeker van te zijn dat de uitgestippelde routes ook in de praktijk aan alle vereisten voldoen, hebben de collega’s van de fietsclub alle routes in juni uitgetest en goed bevonden. Daardoor beschik je over actuele en correcte informatie en is de kans dat je verloren rijdt zo goed als onbestaande. 😉

 

Duidelijke bewegwijzering

Je volgt de routes makkelijk door de bordjes van Fietsnet te volgen. Je hebt dus in principe geen gps-systeem nodig. Wil je toch graag digitaal geleid worden? We stellen van elke route ook een gpx-file ter beschikking.

 

Veilig ‘samen’ fietsen, dat doe je zo

 • Jammer genoeg ligt het coronavirus nog altijd op de loer. Daarom is het nog niet mogelijk om met een grote(re) groep samen te fietsen. Houd je aan de geldende veiligheidsmaatregelen en fiets alleen, met jouw bubbel of met een beperkt aantal collega’s.
 • Dat hoeft je zeker niet te beletten om onderweg duidelijk te maken dat je voor Fluvius fietst. Heb je sportkledij en/of een buff van Fluvius? Draag die tijdens je fietstocht.
 • Neem onderweg foto’s en/of maak een leuk filmpje en deel het via onze interne Facebookgroep Fluvi-US.
 • En wist je dat je jouw prestaties makkelijk kunt bijhouden in de Strava-applicatie? Die is zeer makkelijk en handig in gebruik. Zoek in de app de club Fluvius, samen sporten en klik op ‘lid worden’. Na goedkeuring van je aanvraag, krijg je toegang en kan je je eigen avonturen delen met de collega’s.

 

Goed voorbereid aan de start

We stellen heel wat materiaal ter beschikking zodat je jouw fietstocht(en) goed kunt voorbereiden.

De gpx-files van de tien fietslussen, een korte beschrijving van elke route, een knooppuntenlijst, een knooppuntenkaart en een overzichtskaart van beide lussen per provincie. Jij levert de fietsbenen, jouw stalen ros, en dost je zo mogelijk uit als herkenbare Fluviusser. Nog inspiratie nodig? Neem een kijkje in de Fluvius-webshop! Sturr een mail naar sport@leieschelde.be en we sturen alle info door.

 • Excel met alle praktische info over de 10 routes (verdeeld over verschillende tabbladen)
 • Gpx-file Ellikom NO
 • Gpx-file Ellikom ZW
 • Gpx-file Kobbegem NO
 • Gpx-file Kobbegem ZW
 • Gpx-file Lille 50
 • Gpx-file Lille 82
 • Gpx-file Melle NO
 • Gpx-file Melle ZW
 • Gpx-file Torhout N
 • Gpx-file Torhout ZO

 

Doe mee en win een verrassing

Na afloop van ‘Fluvius fietst de zomer in’ op 15 september bezorgt de Fluvius-Fietsclub een verrassing aan:

 • Alle Fluvius-collega’s die bewijzen dat ze alle tochten in de periode van 1 juli tot 15 september 2021 hebben gefietst. Dat kan je doen door print-screens uit Strava te maken met daarop naam, datum, locatie en afbeelding van gereden parkoers (zie voorbeeld). Die info kan je ophalen via je account op strava.com. Mail de gevraagde info naarfietsclub@fluvius.be uiterlijk op 16 september 2021.
 • De Fluvius-collega die de meest verrassende foto/video van tijdens zijn/haar tocht postte op onze interne Facebookgroep Fluvi-US.

 

Neem je ook deel aan de Tour Challenge van EnergyLab?

Vergeet dan niet je gefietste kilometers te registreren. Elke kilometer telt! Of het nu gaat om woon-werkverkeer, boodschappen doen met de fiets, een rustig fietstochtje met je gezin of zelfs een spinningsessie binnen, jouw geregistreerde fietsactiviteit telt mee voor de Tour Challenge.

 

 

We wensen jou alvast een mooie fietszomer en kijken nu al uit naar alle foto’s, verhalen en/of filmpjes van jouw Fluvius-fietsavonturen.