Voor de tweede afspraak trekken we richting zee
07.00: Vertrek aan parking Kennedypark
We starten met een rit naar Nieuwpoort, waar we een bezoek brengen aan de vismijn.
Nadat we te weten zijn gekomen hoe men de vis vangt en verhandelt is het tijd om eens van nabij te zien hoe al dit lekkers wordt klaargemaakt. Meer nog we gaan op zoek naar de Chefs van de toekomst.
Een bezoek aan de bekdenste hotelschool van het land: Ter Duinen. Een school die verschillende topchefs heeft opgeleid. Jeroen Meus, Sofie Dumont,Piet Huysentruyt, Peter Goossens, Geert Van Hecke en nog vele anderen. We mogen gerust stellen dat Ter Duinen heel veel Michelinsterren heeft.
We krijgen een interessante kijk achter de schermen, een toelichting hoe al deze chefs werden ‘gekneed’.
Na het bezoek aan de leslokalen kunnen we nog genieten van wet de toekomstige sterrenchefs hebben klaargemaakt voor ons.
Programma:
11.00 uur: ontvangst met welkomkoffie in Hotelschool Ter Duinen
11.15 uur: voorstelling van de school
12.00 uur: receptie met Crémant en hapjes
12.30 uur: 4-gangen lunch in Restaurant Escoffier met passende wijnen, waters en koffie
15.00 uur: einde van het bezoek
Rond 17.00 uur zijn we terug in het Kennedypark, waar we bij een glaasje nog kunnen nagenieten.
We hopen dat we dan ook het menu kunnen meegeven, zodat we al kunnen likkebaarden op voorhand.
Donderdag 13 oktober 2022
Vertrek bus 07.00 aan het Kennedypark
Vismijn Nieuwpoort
Kaaiplein 2, Nieuwpoort
Hotelschool Ter Duinen, Houtsaegerlaan 40, Koksijde
Deelnameprijs:
€ 60,00 per persoon voor de leden
€ 85,00 voor niet-leden
partners van leden worden ook beschouwd als lid.
Inschrijving pas geldig na mail en betaling.
Enkel mailen naar
abeansa@leieschelde.be of via onderstaande knop
Max. 50 deelnemers.
Indien meer geinteresseerden, wordt er een wachtlijst opgemaakt.