Fluvius Goede Doelen

Via Fluvius Goede Doelen steunt ons bedrijf een aantal goede doelen door acties te bundelen en die ook kenbaar te maken aan collega's. Vriendenkring Leie-Schelde helpt daaraan mee door de acties te ondersteunen en er ruchtbaarheid aan te geven bij onze leden en daarbuiten. Zo zamelden we samen al mooie bijdragen in voor de Voedselbanken en Kom op tegen Kanker.


In 2018 organiseerden we in het kader van Music For Life een wandeling vanuit DC Lokeren naar het Music For Life-terrein in domein Puyenbroeck. Daarmee mochten we 6.449 euro overhandigen voor het goede doel.


Toen Music For Life in 2019 in Kortrijk neerstreek, mochten we maar liefst 45.449 euro overhandigen.


Hoewel er in 2020 geen massaevenementen waren omwille van corona, is het gelukt toch om 38.650 euro in te zamelen.


Toen er in 2021 een extra corona-jaar kwam, zorgden we met Fluvius voor een eigen Warmste week. En wat voor één! Samen brachten we maar liefst 100.222 euro bij mekaar.

Ook in 2022 waren er verschillende acties, met een eigen inbreng voor Vriendenkring Leie-Schelde. De wandeling op 10 december stond volledig in het teken van deze actie. Er werd dan ook een bedrag van 1.000 euro gestort op de rekening van Fluvius Goede Doelen voor een totaal van 72.706 euro.


In 2023 gooide Fluvius zijn eindejaarsactie over een andere boeg. Naast online donaties stonden er op elke Fluvius-site inzamelboxen waar collega's voedsel en andere hulppakketten konden doneren voor de minder bedeelden. Gecombineerd met een veiling van oud Fluvius-meubilair konden we een equivalent van 16.587 maaltijden schenken aan de Voedselbanken.