Kerstmarkt

Luik,

Place Saint-Lambert-Place du Marché


We trekken met de bus naar de  kerstmarkt van Luik, de oudste kerstmarkt van heel België en ook nog eens één van de grootste.


Deze kerstmarkt telt maar liefst 200 chaletjes waar je alles kan kopen wat met kerst te maken heeft. Dit jaar staan er extra leuke activiteiten op de planning want Luik is uitgeroepen tot Europese hoofdstad van het kerstfeest!

 

Wat de kerstmarkt van Luik anders maakt dan andere kerstmarkten is dat er een waar kerstdorp wordt nagemaakt. Het dorp bestaat uit talrijke chalets, kronkelige straatjes, een dorpsraad en haar eigen inwoners! Het kerstdorp heeft zelfs zijn eigen postkantoor. Hier vind je speciale kerstwenskaarten en postzegels van het kerstdorp. Zo kunnen bezoekers en inwoners hun kerstwensen naar de hele wereld sturen. En alsof dat nog niet genoeg is: het heeft tevens zijn eigen burgemeester, adviseurs en commissarissen. Gedurende vier weken is Luik in de ban van kerst en herrijst een nieuw dorp in het centrum van Luik.

In de meer dan 200 kerstkraampjes kan je traditionele kerstartikelen vinden die je nergens anders kan kopen. Je vindt hier bijvoorbeeld in glas geblazen kerstballen die nog met de hand worden geschilderd. Verder kan je hier de mooiste kerstbeeldjes, sieraden en warme winterkleding terugvinden. Terwijl je al dat moois bewondert, komt de geur van versgebakken Luikse wafels je tegemoet. Je kan ook proeven van talrijke andere lekkernijen zoals chocolade of peperkoek en zelfs oesters. Al dat lekkers kan je combineren met bijvoorbeeld een speciaal kerstbiertje. Wat je ook zoekt: op de kerstmarkt van Luik vind je het!


De kerstmarkt van Luik trekt jaarlijks ruim twee miljoen bezoekers. Het is hiermee met recht de grootste kerstmarkt van heel België. Het kerstdorp bevindt zich op de Place Saint-Lambert, met uitloop naar de Place du Marché. Centraal op het plein staat een reuzenrad en aan de zijkant een grote sleepiste. Mocht je kroost liever willen schaatsen dan kunnen ze terecht op de Place de la Cathédrale om een kunstje te wagen op de ijsbaan. Het kerstdorp biedt daarmee heel wat vertier voor zowel jong als oud.


Op de kerstmarkt van Luik kan je een unieke kerstsfeer beleven. Niet voor niets vinden twee miljoen mensen op jaarbasis hun weg naar Luik.

Er is zoveel te zien en te doen dat je niet weet waar eerst te beginnen.


De vriendenkring voorziet de heen- en terugreis.
Voor de rest ben u de ganse dag vrij in Luik. Je kan genieten van de Kerstmarkt, maar niets belet om meer te zien  van Luik.
Bij het afstappen in Luik spreken we verder af over wanneer en waar we opnieuw naar Kortrijk vertrekken.

Zaterdag 14 december 2019

Vertrek bus 10.00 uur

Luik
Place Saint-Lambert 

Place du Marché

Deelnameprijs:

Bus 


Leden:

€ 15,00 per pesoon€ 20,00 voor niet-leden

Inschrijven tot en met 8 december '19

Via mail naar kerstmarkt@leieschelde.be


Gelieve uw naam, aantal personen zeker te noteren.

Gelieve in te schrijven via mail en te betalen (niet enkel betalen)


Bedankt