Weekend Nederland

Twee dagen Rotterdam

Rotterdam,

Nederland

Rotterdam is een stad die je zelf moet ervaren.


Een jonge, dynamische wereldstad met een onstuimig kloppend hart. Een stad die zichzelf in hoog tempo blijft vernieuwen. Bij elk bezoek is de toch al imposante skyline weer uitgebreid en word je verrast door een nieuw cultureel of sportief evenement. Dat maakt Rotterdam tot een stad die je steeds opnieuw kunt ontdekken


Rotterdam is een echte metropool. Al van veraf zie je de indrukwekkende skyline die de stad een grootse aanblik geeft. Rotterdam staat nationaal en internationaal bekend als architectuurstad, met heel wat staaltjes van vernieuwende bouwkunst.Programma nog onder voorbehoud:

Zaterdag 28 september


Op zaterdag 28 september, nadat we de wagen op de parking van het Kennedypark hebben geplaatst, vertrekken we 's morgens vroeg, om 7.00 uur richting onze Noorderburen.


Na een tweetal uren komen we aan op onze eerste halte: Kaasboerderij Hoogerwaard.


Al van in de 17de eeuw wordt Goudse Boerenkaas geproduceerd. Deze kaas wordt vervaardigd uit rauwe melk met smaken van smeuïg jong tot pittig belegen, of voorzien van diverse kruiden, maar altijd zonder kleur- of smaakstoffen noch bewaarmiddelen.
Aan de hand van een bedrijfsfilmpje wordt het hele productieproces uitgelegd.
Daarna krijgen we een rondleiding op het bedrijf zelf: de kaasmakerij, de plastiek- en verpakkingsruimte, opslagruimte en distributieruimte en de dieren. Het bezoek wordt uiteraard afgesloten met een proeverij.


Na het bezoek rijden we verder richting Rotterdam. Er is ook tijd voorzien om het middagmaal te nemen (niet inbegrepen in de prijs. Iedereen is vrij)


's Namiddags is er een gegidste wandeling door Rotterdam. De historische plaatsen, de haven, de winkels, de kubushuizen, ..... De tocht eindigt in de Markthal van Rotterdam.

De Markthal werd geopend in 2014, het is een icoon waar je alleen al heen zou moeten voor de gigantische schildering op het plafond, sommigen noemen het de Sixtijnse kapel van Rotterdam.. Natuurlijk kom je hier voornamelijk voor de winkels, kraampjes en restaurants waar je allerlei verschillende voedselproducten kan proeven en kopen. Er zijn niet alleen groenten, fruit, vlees en vis te verkrijgen, maar ook snoep, ijs, kruiden, specerijen, en wereldse lekkernijen. 


Tijd om naar het hotel te gaan en onze kamers te ontdekken. Hoogstwaarschijnlijk zal dit in het Thon hotel zijn. Dit hotel ligt pal in het centrum van Rotterdam en heeft een mooi uitzicht op de Erasmusbrug en de Maas.


Tijd voor het avondmaal (is inbegrepen). Hiervoor trekken we naar de Euromast.

De tienduizenden lichtjes van de stad Rotterdam zijn het prachtig decor van het diner en misschien kunnen we nog genieten van de prachtige zonsondergang. Een mooi glas wijn en de heerlijke gerechten maken de avond compleet.


Na de maaltijd kan men naar het hotel terug gaan of nog even genieten van de bruisende havenstad.

Zondag 29 september


Na een, hopelijke, heerlijke nacht en een heel lekker ontbijt zijn we klaar voor dag twee in Nederland. Eerst nog uitchecken in het hotel en naar de bus.


We zijn nu klaar voor een rondvaart in de haven.

Middenin het drukke verkeer van binnenvaart- en zeeschepen beleven we een bijzondere rondvaart door één van de grootste zeehavens ter wereld. We zien de indrukwekkende skyline met imposante gebouwen aan ons voorbij glijden, gevolgd door een uniek uitzicht op werven, dokken en de hypermoderne overslag van duizenden containers. Tot slot varen we langs het stoomschip Rotterdam, het voormalig vlaggenschip van de Holland Amerika Lijn.

De tocht is met Spido nv en duurt zo'n 75 minuten.


's Middags is er opnieuw vrij gemaakt voor het middagmaal (niet inbegrepen), daarvoor gaan we naar 's Hertogenbosch.

’s Hertogenbosch is een historische maar vooral bruisende stad. De stad heeft 2 namen: ’s Hertogenbosch en Den Bosch. Beide namen worden dooreen gebruikt hoewel Den Bosch de oudste benaming is. De binnenstad is bovendien het grootste omwalde gebied van Nederland. In de schaduw van het standbeeld van de 15de-eeuwse schilder Jeroen Bosch, staat het oudste bakstenen huis van Den Bosch waar tegenwoordig het VVV-kantoor is ondergebracht.

In de namiddag voorzien we een uniek bezoek.

Kamelenmelkerij Smits is een Nederlandse kamelenmelkerij in het dorp Berlicum, opgericht in 2006. Het is de enige kamelenmelkerij van Europa en de melk is de enige die legaal verkocht mag worden in de Europese Unie.

Tijdens de rondleiding leren we veel over deze bijzondere dieren en over het leven op de boerderij.


Dit is het laatste bezoek van het weekend.

Op de terugweg stoppen we nog voor een avondmaal. Dit doen we Deinze in het restaurant De Butler. Daar sluiten we het weekend af met een goed belegde boterham.Deelnameprijs:


Leden betalen € 210,00

De partners van de leden € 210,00

Voor de niet-leden vragen we € 260,00 per persoon.


Overschrijven op rekening vriendenkring met in mededeling naam van Fluviuscollega + Weekend + aantal deelnemers

BE 29 7380 1635 8464

KREDBEBB

Vriendenkring Leie/Schelde,


 

Inschrijven kan tot uiterlijk 9 september.