Daguitstap

De Panne

Zaterdag 27 april 2019

Vertrek bus 08.30 uur

Terug in Kortrijk omstreeks 18.00 uur

Plopsa De Panne


Natuurdomein De Westhoek

We trekken richting De Panne en de Franse grens. 


Altijd al willen weten hoe het er aan toegaat achter de schermen van Plopsaland De Panne?

Je krijgt tijdens een presentatie leuke achtergrondinformatie én wandelt daarna zelf door de backstage ruimtes van het Plopsa Theater, de kantoren en andere ruimtes die normaal niet toegankelijk zijn voor bezoekers. De rondleiding duurt 1 ½ tot 2 uur.


Over de middag nemen we de maaltijd in de omgeving van het Plopsaland.

We schuiven aan tafel bij Moeder Lambik. Ver moeten we daarvoor niet gaan, restaurant ligt op amper 200 meter van de ingang van Plopsaland.

Moeder Lambik is een grill restaurant. We kunnen kiezen tussen steak, zalm of scampi op de grill. Uiteraard geserveerd met de nodige sausjes en frieten. Wijn en water staat op tafel.

We sluiten het middagmaal af met een tas koffie.


’s Namiddags is er de keuze:

 • Of men kan binnen gaan in het Plopspark. Want ’s morgens hebben we niet kunnen genieten van de attracties en/of optredens. In de namiddag is er de Bumba Show om 14.00 uur en verder kan je ook in de namiddag heel wat vedetten van Studio 100 ontmoeten.
 • Met de andere groep trekken we naar het Natuurdomein De Westhoek. We hebben de wandeling in de Westhoek eens gaan testen en moeten vaststellen dat deze te zwaar is voor één namiddag. In afstand valt het best mee, Ongeveer 7,5 km, maar grotendeels door het mulle zand, want de wandeling minimum het dubbele aanvoelt.

  Om die reden hebben we de wandeling aangepast.
  We starten aan Moeder Lambik en stappen langs de Oosthoekduinen, om via Houtsagerduinen naar het strand te wandelen. We gaan nog een klein stukje over het strand tot aan de Zeedijk van De Panne.
  Een wandeling van zo'n 6 km, grotendeels in de bossen, en maar beperkt door het zand. Veel beter doenbaar voor iedereen. Zo wandelen we een stukje van de Oosthoekwandeling en aansluitend het Kekepannepad. En uiteraad blijven we af sluiten met het bekendste streekproduct: een picon.
  Eénmaal aan de Zeedijk is men nog een halfuurtje tot een uurtje vrij (hangt af van het wandeltempo).
 • Wie dit wenst kan met de bus direct richting Zeedijk gaan en de ganse namiddag vrijnemen.Rond 18.00 uur sluiten we daguitstap af aan het Kennedypark.

Deelnameprijs:


€ 45,00 per persoon voor de leden

€ 60,00 voor niet-ledenInschrijven tot en met 21 april 2019


Via mail naar uitstap@leieschelde.be