2016 AbEanSa Roeselare

Woensdag 15 juni 2016: Reis gepensioneerden naar Roeselare

Op dinsdag 10 mei trekken we dus richting Roeselare


Programma


08.25 uur: Vertrek aan Salons Vaernewijck, Hulstsestraat , Kuurne


Voormiddag: bezoek aan Michels Filmmuseum

De verzameling bestaat momenteel uit meer dan duizend toestellen van alle slag, filmcamera's en projectoren ooit gebruikt door amateurs en professionele filmers. Alle toestellen ondergingen een grondige restauratiebeurt en staan allemaal weer bedrijfsklaar.

Het museumbezoek begint met een pre- sentatie die de bezoeker meeneemt op een wandeling door meer dan honderd jaar filmgeschiedenis, van het prille begin tot en met de opkomst van het digitale geweld. Tot slot volgt een rondleiding in het museum die doorspekt is met demonstraties van diverse toestellen.


Middag: broodjesmaaltijd


Namiddag: bezoek aan Roularta


Altijd willen weten hoe een krant of weekblad gemaakt wordt? Dan kun je door een bezoek te brengen aan Uit- geverij Roularta in Roeselare. Ze druk- ken er onder andere Knack, Weekbo- de, de Zondag, ... We worden er ver- welkomd met een film over Roularta Media Group die meer dan 3.000 men- sen tewerkstelt. Daarna krijgen we een rondleiding door het bedrijf met uitleg over de productie van weekbladen en kranten. De grote machines, de tech- nieken en de snelheid van de productie zijn indrukwekkend.


Avondmaal: Salons Vaernewijck, Kuurne

Voor het avondmaal keren we terug naar Salons Vaernewijck in Kuurne.

We hebben opnieuw gekozen voor de formule zoals de vorige keer: een uitgebreide receptie, hoofdgerecht, nagerecht met koffie en drank.


Deelnameprijs:

60 € per persoonvoor d eleden (niet leden + € 20,00)


Wat krijgt u voor die 60 € ?

-  vervoer met de bus

-  bezoek Michels filmmuseum

-  lunch

-  bedrijfsbezoek aan Roularta

-  avondmaal: aperitief met hapjes, hoofdgerecht (eendenborst of zeewolf),

- nagerecht, koffie en wijn.


Hoe inschrijven en betalen?


Inschrijving: enkel via mail abeansa@leieschelde.be tot en met vrijdag 22 april of tot we het max. toegelaten personen (50) bereikt hebben.

In de mail van de inschrijving voor ’s avonds keuze vlees of vis vermelden !! Graag ook een GSM nr. waar we u op kunnen bereiken

Betalen door overschrijving vriendenkring Leie/Schelde op:

BE 29 7380 1635 8464 KREDBEBB met in de "mededeling": Abeansa + naam lid