2019 Musical 40-45

Spektakel - Musical 40-45

Verhaal 40-45 speelt zich af in Antwerpen, vlak na de eerste wereldoorlog.


Staf en Louis Segers worden met een jaar verschil geboren. Ze groeien op in een warm nest. De broers zijn hartsvrienden en niets lijkt hun band te kunnen breken… Tot het onvermijdelijke gebeurt: de Tweede Wereldoorlog breekt uit en dat laat sporen na in iedere huiskamer, in elk gezin. Ook in het gezin van Staf en Louis…


Het morele kompas van Hitler draaide zot. Met trucen van de retoricafoor misleidde hij zijn volk. Ook VNV’er Staf Declerck wist met grof-geschut-leuzen in het Sportpaleis hoofden te vergiftigen. Eén van de broers, de intelligentste en dokter in spe, laat zich ook meeslepen. In jonge drift en roekeloosheid zich blind starend op de oppervlakte, zonder te beseffen welk demonisch beest er onder schuilgaat. Er wordt een kort fragment getoond uit de in Duitsland verboden film ‘Der Ewige Jude’ waarin de Joden gestigmatiseerd werden. Je haren rijzen ervan ten berge! Jonas Van Geel (Louis) en (Staf) Jelle Cleymans zetten sterke en geloofwaardige personages neer. Er loopt een breuklijn door de familie. Soms, uit overmacht, moeten we toezien dat dingen anders lopen dan we willen. Vanaf dat moment leven we alleen nog om recht te zetten. Vergeving, als een laatste troef.


Een zorgzame moeder (Ann  Tuts) probeert haar gezin op koers te houden. Een moeder  kan zich emotioneel niet distantiëren van haar kinderen als ze de verkeerde weg op gaan. Louis wordt verliefd op een Joods meisje (Nathalie Meskens). Als zijn broer pleitbezorger wordt voor de verkeerde zaak en de familie van zijn geliefde op transport gezet wordt, sluit hij zich aan bij het verzet. Mensen die erin slagen tussen Scylla en Charybdis door te zeilen, op gevaar van eigen leven. Daar waar de bureaucratie, intellectuelen, politici en religieuze leiders nalaten te handelen, schittert de gewone man. Dapperheid en vastberadenheid, een ode aan al die eenvoudige mensen die in het verzet gingen. Verzetsstrijders zorgen voor een geschenk kostbaarder dan goud: hoop.



Zaterdag 9 november 2019

Voorstelling om 17.00 uur

Vertrek bus 15.30 uur

Studio 100 pop-up theater

Schoonmansveld 18

2870 Puurs

Deelnameprijs:

Bus + ticket categorie 2


€ 70,00 per persoon voor de leden

€ 85,00 voor niet-leden


Inschrijvingen worden afgesloten

op 15 februari.


Bestelde kaarten worden niet teruggenomen!


Alle betalingen enkel op vriendenkringrekening 

BE 29 7380 1635 8464

KREDBEBB

Vriendenkring Leie/Schelde

Inschrijven tot en met 15 februari 2019

Via mail naar inschrijven@leieschelde.be


Gelieve uw naam, aantal kaarten en 40-45 zeker te noteren